طبق قانون کارفرما نسبت به کارگر خود وظایفی دارد، کارفرما مکلف است که طبق تعرفهها و قوانین حقوق، دستمزد، عیدی، پاداش، مرخصی، حق اولاد، حق مسکن و سایر موارد را به موقع بپردازد.
اگر چنانچه این موارد را به موقع پرداخت نکند یا تعلل کند، کارگر حق دارد برای گرفتن حق خود شکایت کند. اگر فرد بخواهد شکایت کند باید با وکیل اداره کار و شکایت از کارفرما آشنا شود.
وکیل اداره کار کیست و چه وظیفهای دارد؟
وکیل اداره کار شخصی است که از تمام قوانینها، بیمهها و بخش نامهها اطلاع کامل دارد و به تمامی شعب اداره کار آشنایی دارد. شما با وکیل اداره کار میتوانید به شکایت خود نسبت به کارفرما اقدام کنید.
وکیل اداره کار باید بتواند حق موکل خود را بگیرد.
کار وکیل اداره فقط بر علیه کارفرما نیست بلکه ممکن است که این موضع برعکس باشد و شکایت از کارگر صورت گرفته باشد در این صورت وکیل اداره باید بتواند حق کارفرما را از کارگر بگیرد.
انتخاب بهترین وکیل کار سختی است، در نتیجه فردی را انتخاب کنید که بتواند به شما کمک کند.
وکیل اداره کار و شکایت از کارفرما
در گذر زمان با گسترش کسب و کار بسیاری از کسب و کارهای انفرادی تبدیل به گروهی شدند و برای مدیریت بهتر گروه، کارفرمایان هر کدام مدیریت بخشی از کار را بر عهده گرفتند. همانطور که میدانید اگر بین کارفرما و کارگر تفاهم شکل نگیرد؛ ممکن است به مشکلات بزرگتری برخورد کنند.
معمولاً قبل از شروع کار، قرارداد و تفاهم نامهای بین کارفرما و کارگر نوشته میشود تا کارگر موظف شود کار خود را به بهترین شکل انجام دهد، سپس کارفرما نیز باید حقالزحمه کارگر را سر وقت به کارگر بپردازد.
اگر هرکدام از آنها به تعهدات خویش عمل نکنند، فرد دیگر میتواند در مراجع صالح رسیدگی کننده، حق خود را بگیرد.
مراحل شکایت از کارفرما
گرفتن وکیل اداره کار و شکایت از کارفرما مراحلی دارد که باید آن را سپری کنید، در مرحله اول باید دادخواست شکایت را تنظیم و ثبت کنید در این دادخواست باید موارد مهمی از جمله کلیه مطالبات کارگر از قبیل سنوات، حق بیمه، اضافه کاری، سنوات و غیره ذکر گردد.
یک نکته خیلی مهم این است که کارگر نمیتواند همزمان دو یا چند مطالبه را همزمان داخل دادخواست خود به اداره کل تحویل دهد و فقط میتواند یک مطالبه را داخل دادخواست خود ذکر کند، برای مثال کارگری که به صورت غیرقانونی اخراج شده است نمیتواند به صورت همزمان درخواست مطالبه حق سنوات و بازگشت به کار را داشته باشد. تمام این موارد را میتوانید با کمک وکیل اداره کار حل کنید.
در قدیم برای ثبت شکایت و دادخواست باید به صورت حضوری به اداره کار مراجعه و سپس دادخواست خود را ثبت میکردید، در صورتی که امروزه شما با ورود و ثبت نام به سایت سامانه اداره کار میتوانید دادخواست خود را ثبت کنید البته باید مدارک مورد نیاز را اسکن و بارگذاری کنید.
بعد از اینکه مدارک مورد نیاز را ثبت کردید، زمان رسیدگی در مراجع صالح رسیدگی کننده در اداره کار به فرد توسط پیامک ابلاغ میگردد. شما به راحتی میتوانید این کار را انجام دهید اما بهتر است قبل از هر کاری با شرایط گرفتن وکیل اداره کار و شکایت از کارفرما آشنا شوید.
شکایت از کارفرما بابت حقوق
کارگر برای رسیدگی و دریافت حقوق خود باید به اداره کار مراجعه کند در نتیجه برای رسیدگی به کلیه دعاوی مربوط به مزایا، حقوق، سنوات و غیره باید به اداره کار مراجعه کنید در صورتی که برای دعاوی ناشی از حیثیتی، آسیب جسمی و غیره مرجع رسیدگی این دعاوی دادسرا میباشد.
بعد از مراجعه به اداره کار باید دادخواست برای شکایت تنظیم کنید و با ارائه کلی مدارک مورد نیاز، حق خود را مطالبه نمایید. مراحل شکایت از کارفرما عبارتاند از:
- در ابتدا شعبه بیمه تأمین اجتماعی خود را پیدا کید سپس از همین طریق شعبه اداره کار و اجتماعی را پیدا خواهید کرد.
- به اداره کار بروید و یک نامه برای بیمه نامه را دریافت کنید.
- نامه را بگیرید و جایی که ثبت بیمه انجام دادید؛ بروید سپس سوابق بیمه خود را جمع آوری کنید.
- سوابق را به اداره کار ببرید، فرمهای درخواست را دریافت کنید و آن را تکمیل کنید.
- اداره کار به شما نامهای به نام نامه سازش میدهد و از شما میخواهد آن را به کارفرما تحویل دهید تا در این جلسات سازش همراه شما شرکت کند، اگر به هر دلیلی جلسه سازش کارساز نبود، کار به جلسه تشخیص میرسد.
- جلسات تشخیص بعد از برگزاری در اداره کار، اگر یکی از دو طرف اعتراض داشته باشند، پرونده به جلسه حل اختلاف میرود.
- جلسه حل اختلاف آخرین جلسه برای ارائه شکایت است و دو طرف باید مدارک خود را مطرح کنند تا رای نهایی برای آنها صادر شود.
مدارک مورد نیاز برای طرح شکایت از کارفرما
اگر کارگر قصد شکایت از کارفرما را دارد باید مدارک مورد نیاز برای اثبات حرف خویش را داشته باشد در غیر این صورت دادخواست وی رد خواهد شد.
قبل از هر چیزی باید فرم دادخواست را به طور دقیق تکمیل کنید و سپس مدارک زیر را برای طرح شکایت از کارفرما ارائه کنید:
- ارائه اصل و کپی کارت ملی
- اصل شناسنامه (تصویر صفحه اول و دوم)
- اصل و کپی پایان خدمت (معافیت)
- فیش حقوقی و تصویر قرارداد (در صورت وجود)
- پرینت سابقه پرداخت حق بیمه
- حساب بانکی در صورت واریز حقوق
- هرگونه مدرک بر میزان سابقه کار
- دادخواست و پیوستهای آن
- ارائه اصل مدارک مورد استناد و اصل مدارک احراز هویت در جلسه دادرسی
این مدارک با توجه به نوع شکایت برای شما متفاوت خواهد بود و ما مدارک اصلی را برای شما ذکر کردیم، شما با کمک یک وکیل اداره کار میتوانید از مدارک مورد نیاز دیگر مطلع شوید تا بتوانید حق خود را از کارفرما دریافت کنید.
پس در نظر داشته باشید که در صورت تکمیل نکردن مدارک شما به مشکل بر میخورید.
خیلی از افراد به دلیل نداشتن سند و مدرک از طرح شکایت خودداری میکنند در صورتی که میتوانند از جهات مختلف حق خود را از کارفرما درخواست کنند و اینجا است که بهترین وکیل اداره کار در تهران به کمک شما میآید.
چرا برای شکایت از کارفرما به وکیل نیاز داریم؟
برای طرح شکایت اولین چیزی که مهم است ثابت کردن رابطه کارفرمایی و کارگری است و سپس باید مدارک مورد نیاز جهت اثبات مزایای مطالبه و حقوق وجود داشته؛ جمع آوری کنید، افراد به تنهایی نمیتوانند این مدارک را جمع آوری کنند در نتیجه به یک وکیل خبره جهت این کار نیاز دارند.
برای گرفتن حق خود از کارفرما شما باید به فکر وکیل اداره کار و شکایت از کارفرما باشید در این صورت باید با حق و حقوق خود کاملاً آشنا شوید تا بتوانید مطالبه کنید.
به کرات دیده میشود که خیلی از کارگران از بدیهیترین حق خود نیز آگاه نیستند و در این صورت سر آنها کلاه میرود.
گاهی کارگران بدون هیچ مدرک و اسنادی، به شکایت میپردازند در این صورت دعاوی مزبور به شکست میانجامد در صورتی که دیده شده است که کارگران مدارک کافی برای برنده شدن و گرفتن حق خود را به دادگاه ارائه دادند اما به دلیل استفاده نادرست نمیتوانند حق قانونی خود را مطالبه نمایند.
از این رو به شما پیشنهاد میکنیم تا برای گرفتن حق و استفاده درست از مدارک، از یک وکیل اداره کار خبره استفاده کنید و با همکاری آن، به بهترین شکل و در زمان بسیار کم حق خود را مطالبه نمایید.
شما با مشاوره حقوقی نیز میتوانید برای شکایت مشورت کنید.
مزایای مشاوره با وکیل اداره کار و شکایت از کارفرما چیست؟
خیلی از تجربیات وکیل مجرب را شما ندارید و به همین دلیل شاید بتوانید در دادگاه حق خود را مطالبه کنید اما در زمان طولانیتر این اتفاق خواهد افتاد و به دلیل آشنا نبودن با قوانین درصد باخت و ضایع شدن حق شما از بردن شما در دادگاه بیشتر است.
از مزایای مشاوره حقوقی با وکیل اداره کار میتوان به موارد زیر نیز اشاره کرد:
- عدم نیاز به حضور کارگر در مراحل رسیدگی (خیلی از کارگران تمایل روبه رو شدن با کارفرما خود را ندارند)
- وکیل مجرب میتواند با به کارگیری بندهای قانون و فن بیان قوی از حق شما دفاع کند.
- وکیل اداره کار با قوانین اداره کار، آیین نامهها، بیمهها و بخشنامههای مرتبط کار کاملاً آشنایی دارد.
جمع بندی
اگر قبل از هرکاری از اطلاعات و مراحل آن کار به درستی آگاه نباشید، به مشکلات بزرگی برخورد میکنید. وکیل اداره کار و شکایت از کارفرما این امکان را به شما میدهد تا در کوتاهترین زمان ممکن و به راحتترین شکل حق خود را از کارفرما مطالبه نمایید.
در نتیجه در انتخاب وکیل مناسب و با تجربه به هیچ عنوان کوتاهی نکنید.